Parisian chic -Pariisilaista tyyliä

One day the other week I just got the feeling that my wardrobe is full of boring mama clothes, practical shirts and flat shoes. I thought I needed something a bit more elegant and stylish. So I went for shopping with my little baby girl. She is usually a good shopping buddy -I need to teach her the enjoyment of fashion straight from birth 🙂

I guess after turning to 30 last summer I started to feel that I really have to pay more attention to my clothes. I wish to look elegant and classic not girly. I already get asked IDs every time I buy a bottle of wine here in the UK. I also get told by older English ladies how to take care of my baby. This happens everywhere I go whether being on the bus, on the street or in the store.  Usually they are commenting on my baby’s clothes saying how my baby is ”overheating” and has too many clothes on. Personally I know this is a cultural difference. As a Finn I want to dress my baby warmly so that she has a lovely cuddly warm layer on her to sleep better. Brits are a bit different with their babies . The babies here have no gloves and their noses are always runny, this was in fact noted in one Finnish article lately. There is no right way of doing things but with the baby dressing I am a Finn from top to toes. Anyway, I think I get so many advice due to my baby face. Those elder British ladies probably think ”oh poor young girl with the baby and does not know what to do with her”… so maybe it is time for change.

My favourite high street stores in London are River Island and Banana Republic. They have stylish and well fitting clothes. If I want to buy nice looking but super comfortable shoes I will always go for Clarks or Nine West.

Toissa viikolla tuli yksi päivä vain sellainen olo, että vaatekaappini on ainoastaan täynnä tylsiä ja käytännöllisiä äiti-vaatteita ja lättäkenkiä (tietenkään tämä ei ole koko totuus, mutta oikeuttaa ostoksille). Aloin kaipaamaan jotakin eleganttia ja tyylikkäämpää vaatekaappini (ja itseni) koristeeksi. Niinpä lähdin shoppailemaan vauvani kanssa. Hän on yleensä hyvä shoppailukaveri -täytyyhän tytär opettaa alusta saakka muodin maailmaan :)!

Viime kesänä kolmekymmentä täytettyäni alkoi tuntua, että minun tulisi kiinnittää hitusen enemmän huomiota vaatetukseeni. Haluan elegantimpaa ja klassisempaa Paris street style tyyliä tyttömäisten vaatteiden sijaan. Britanniassa viinipulloa ostaessani minulta aina kysytään henkiöllisyystodistus. Lisäksi meninpä sitten kauppaan, kahvilaan tai bussiin, vanhat englantialaisrouvat alkavat neuvoa minulle vauvanhoitoa. Yleensä he varoittelevat vauvani ”ylikuumenemisesta” sillä tyttäreni on puettu lämpimästi. Täällähän lapset kulkevat ilman lämpökerrastoa pakkasellakin, hanskoista ei ole puhettakaan ja lasten nenät valuvat valtoimenaan. kuten eräässä suomalaisessa artikkelissa lähiaikoina todettiin. Puen vauvani lämpimästi, mutta tämä ei johdu siitä etten tietäisi kuinka hoitaa lastani, olen vain päästä jalkopäihin suomalainen ja haluan lapseni olevan lämmin en paleleva. Kulttuuriero tässä asiassa on vain hyvin räikeä.  Joka tapauksessa luulen, että syy näiden brittirouvien asioihini puuttumiseen ovat lapsenkasvoni. Rouvat luultavasti voivottelevat mielessään kuinka tuo poloinen tytön hupakko tuskin tietää lapsenhoidosta ripaustakaan ja kaipaa neuvoja. Ehkä siis tyylini on aika muuttua. Tyttömäisestä olemuksestani huolimatta olen silti hyvin kauhistunut kuinka täällä niin hanakasti kommentoidaan toisten äitiyttä ja lastenhoitoa, Suomessa se olisi merkki tahdittomuudesta ja tiettyjen yksityisyyden rajojen ylittämisesta. Kulttuuriero, se se on.

Päätin siis suunnata ostoksille ja hankkia jotain klassista. Suosikki high street kauppani ovat River Island ja Banana Republic. Niistä löytyy aina tyylikkäitä perusvaatteita. Kenkien suhteen päädyn usein joko Clarkseihin tai Nine Westiin, sillä ne ovat tyylikkäitä mutta aina mukavia jaloissa.

I ended up buying nice shirts from Banana Republic:
WP_20130927_022

Ostin muutaman kauniin paidan Banana Republicista.

WP_20130927_019

I also bought a few pairs of nice new shoes.

WP_20130927_018

Ja muutaman parin kenkiä….

WP_20130927_017

I was very happy what I found and so was my shopping buddy!

Aviary Photo_130259525481864797

Minulla oli iloinen shoppailukaveri mukana, joka vahti ostoksiani silmä kovana 🙂

Seuraavaa shoppailukertaa odotellessa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s