Töitä, Äitiyslomaa ja Leipomista – Work, Maternity Leave and Baking

Äitiysloma alkoi tällä viikolla. Kumma olo. 34 raskausviikkoa ja yhä todella reipas olo, portaat voi juosta ylös ja alas eikä käveleminenkään koko päivän tunnu haittaavan. Kiva näin. Kaikki pelottelivat etukäteen kuinka toisessa raskaudessa kroppa väsähtää nopeammin ja kolmas kolmannes on vaivalloinen, olin siis hyvin pelokas loppuraskauden suhteen. Ehkä poikkeus vahvistaa säännön.

Töiden loppu oli kaltaiselleni suoritushakuiselle ihmiselle hämmentävä kokemus. Painoin pitkää työpäivää loppuun saakka ja tuntui vaikealta irrottautua ja siirtää vastuuta muille. Etenkin tiimin johtotehtävien siirto toiselle ihmiselle lyhyessä ajassa tuntui vaikealta. Halusin, että tiimiläisillä on hyvä olla ja heidät huomioidaan kuten aiemminkin. Olen sellainen ehkä hieman liiankin lempeä ja ihmisläheinen johtaja ja välitän ihmisistä, joiden kanssa työskentelen. Ihmisillä on vain kovin erilainen tapaa johtaa tiimiä ja koskaan ei tiedä sopiiko uusi tyyli kaikille.

Työpaikkani oli lisäksi melkoisen uskomaton tunnustuksen jakamisessa. Täällä Australiassa talousvuosi kulkee heinäkuusta kesäkuuhun. Näin ollen firmoissa pidetään vuoden lopun kehityskeskustelut  heinä ja elokuussa. Minulla kehityskeskustelu oli elokuun alussa. Viimeisenä päivänä sain kuulla, että huolimatta siitä, että olen jo äitiyslomalla saan täydet bonukset, palkankorotuksen sekä virallisen uuden tittelin palattuani. Olin hämmentynyt. Aussejahan usein syytetään naisten aseman heikkoudesta etenkin työelämässä. Minun tapauksessani ei voi puhua naisten syrjinnästä. Olen ollut kyseisessä työpaikassa vasta reilun vuoden ja en olisi lainkaan ihmetellyt, jos suuri vakuutusalan firma antaisi vain kaiken seisahtaa kunnes palaan. Loppujen lopuksihan äitiysloma on aika hankala firman kannalta, sillä eiväthän he koskaan tiedä palaako kyseinen henkilö rooliinsa vaiko eikö. Ehkä myös tämän vuoksi oli jotenkin hyvin hämmentävää lopettaa työt. Viimeisen puolentoista vuoden aikana on tapahtunut niin paljon. Olen muuttanut mannerta, solminut uusia ystävyyssuhteita, rakentanut laajan oman työalani verkoston uudessa maassa sekä saavuttanut urallani sellaisen merkkipaalun, etten olisi uskonut näin tapahtuvan Lontoosta lähtiessämme. Työroolini on juuri sitä mistä olen haaveillut -mutta haluan korostaa haaveillut- en olis uskonut pääseväni tähän tilanteeseen vielä moneen vuoteen, etenkään pikkulapsen äitinä ja raskaana ollessani. Hatunnoston paikka siis firmalleni.

On ollut ihanaa viettää aikaa tyttäreni kanssa. Meillä on ollut mahtavia päiviä yhdessä leipoen ja jutustellen. Hän on niin innoissaan äidin ollessa kotona ja läsnä (valitettavan useinhan teen töitä vielä iltaisin kotonakin..), ettei kiukkupuuskiakaan ilmene, ihan vain peiton alla kelliminen ja elokuvan katselu on hänelle herkkua.

Haluankin jakaa ihanaisen sämpyläreseptin. Leivoimme näitä toissapäivänä. Kyseiset sämpylät ovat melko makeahkoja ja siksi juuri lapsen (ja minun)makuun.

IMG_20160818_164114

6-8 sämpylää:
2.5dl kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
25g hiivaa (tai pussi kuivahiivaa. Ausseissa koska kuivahiivapussit ovat pienempiä tarvitset melkein kaksi pussia)
2.5dl kaurahiutaleita
0.5 tl suolaa
2rkl siirappia (Ausseissa voit käyttää golden syrup)
3.5dl vehnäjauhoja
2-3 rkl öljyä

1. Kuumenna kauramaito (maito) ja lisää hiiva sekä kaurahiutaleet. Anna levätä liinalla peitettynä kulhossa 20 minuuttia.
2. Kunnen kaurahiivaseos on kuplinut lisää loput aineet. Muovaile sämpylöiksi, paina hitusen littaniksi ja anna kohota liinan alla pellillä n. 10 minuuttia.
3. Voitele öljyllä ja ripottele kaurahiutaleita päälle. Paista 200 asteessa (jos tuuletin uunissa, jos ei niin 225 asteessa) n. 10-15 minuuttia. Tarkkaile etteivät pala. Nautiskele!


Maternity leave has started. It has been lovely to spend some time with my daughter. For a ”workaholic” personality like me it has been a bit of a challenge to slow down and I have one training course booked for next week but I guess slowly I will learn how to live ”slower” life for change. It has been an amazing year so far and I have enjoyed every bit of it. It is however nice to do some cooking and baking at home as I do love good food. This week my daughter and I baked tasty oat buns. They are delicious, sweet and soft flavoured. Hope you like them too.

6-8 oat buns:
1 1/4 cup oat milk (or regular milk if you use it)
1 1/2 bags of dry yeast 
1 1/4 cup of traditional oats 
1/2 tsp salt 
2 tbsp Golden Syrup 
1 3/4 cup of white flour (not self raising but plain)
2-3 tbsp of vegetable oil

1. Heat up oat milk (milk) to 42 degrees and mix with dry yeast. Add oats and cover it with kitchen towel and leave the bowl for 20min.
2. Add all the other ingredients after 20 minutes.
3. Roll the buns and push them to be a bit flat. Place them on the baking tray and cover again and let them raise for 10 minutes.
4. Brush buns with some oil and sprinkle some oats on top.
5. Bake n. 225 degrees (oven with the fan) for 10-15 minutes. Enjoy! We used them for home made hamburgers.

IMG_20160818_181626

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s