Johtajuus ja onnellisuus kriisin aikana

En ole kirjoittanut aikoihin! Aina arki imaisee mukaansa. Täällä Australiassa eletään korona-arkea kuten muualla. Meillä on nyt sellaiset hieman yli 4000 tartuntaa ja tason 2 lockdown päällä mutamat lisärajoitukset mukaan lukien.

Minulla tämä koronatilanne on edennyt ,kuten trauman käsittely vihan ja hyväksynnän kautta. Minulla tämä tilanne on myös yhdistynyt tyytymättömyyteen Aussien liberaali johtoa kohtaan, joka näin suomalaisen näkökulmasta muistuttaa jenkkien kreisiä republikaanien menoa! Nyt olen vaan päättänyt, etten enää välitä, en voi muuttaa tätä epätasa-arvoista ja rahakeskeistä maailmaa täällä, mutta uskon, että tämä korona tilanne herättää tämän maan johdon hitaasti siihen, miksi pohjoismaat johtavat tasa-arvoa ja tarjoavat mahdollisuuden ja tuen yhteiskunnan heikoimmille.

Kuten yksi bloggaaja kirjoitti. On aika ennen ja jälkeen koronan. Kaiken tämän jälkeen ymmärrämme, kuinka ihanaa on olla ihmisten ympäröimänä ja kuinka tärkeää on toisista huolenpito, oman perheen kanssa ajan vietto ja ”yksinkertaisempi” elämä.

Johtajuus on kriisin aikaan vaikeaa. Katsellessa maan johtoa täällä näkee mitä huono johtajuus on: kykemättömyyttä ”ottaa täyttä vastuuta” ja tehdä päätöksiä, kommunikointi epäjohdonmukaisesti, keskittyäminen ulkoisiin asioihin eikä ihmisiin…Lista on pitkä. Itse olenkin oman tiimini kanssa koettanut olla todella selkeä viestinnässä, ettei mitään jää arvailun varaan, kohdata heidät ihmisinä, ymmärtää ahdistus ja kuunnella ja kysyä ei pelkästää koettaa vastata.

Kotona olen kovasti pohdiskellut omia arvoja ja olen iloinen huomatessani, että saan kiksejä omista projekteista kotona, etten juuri tarvitse mitään ulkoisia virikkeitä. Tämä aika on varmasti tosi rankkaa ihmisille jotka ovat sinkkuja, vanhoja tai jostain muusta syystä yksin. Vaikeaa niille, jotka ovat tottuneet luksusmatkoihin ja illanviettoihin eivätkä osaa viettää ”yksinkertaista” elämää.

Tämä on hyvä testi meille kaikille siitä, mikä todella merkitsee. Mieheni on usein naureskellut minulle muina aikoina, kuinka viihdyn itsekseni, teen omia projekteitani ja elän omassa pikku kuplassani hyvin onnellisena. Tällaisena aikana olen ymmärtänyt, että se on lahja, että elää juuri niin, omassa pikku onnellisuuskuplassa, koska ei ole riippuvainen laajasta sosiaalisesta piiristä tai ulkoisita aktiviteeteista. Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet minulle yksi onnellisimpaa aikaa. Olen tehnyt töitä etänä, saanut olla lasten kanssa todella paljon, opettanut heille heille suomen kieltä, leiponut, tehnyt käsitöitä, rempannut ja nauttia elämän pienistä asioista kuten perheen iltakävelystä ulkona illallisen jälkeen!

Koetan laittaa seuraavaan postaukseet jotain reseptiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s